טבעוני

קרקרים קראנצ'ים

רינת צדוק- מתכונאית ויוצרת תוכן קולינרי

30-40 יח'

60 דקות

בינוני

שיתוף:

מצרכים

מצרכים:

כוס קמח חומוס

כוס קמח שיפון (או כל קמח אחר- עדיף לפחות 80% מלא)

2 כפות זרעי צ'יה

1/4 כוס גרעיני חמניה

1/3 כוס שומשום מלא

1/3 כוס שקדים פרוסים

1/4 כוס קינואה

כפית וחצי מלח

כפית מייפל

1/2 כוס שמן זית

250 מ"ל מים

אופציונלי- כף זעתר מיובש

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל היבשים, מוסיפים מים, שמן זית ומייפל ומערבבים.
  2. נותנים לתערובת לנוח חצי שעה במקרר.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות
  4. מרססים 2 ניירות אפייה במעט שמן זית
  5. מניחים חצי מהמסה על נייר אחד ומעל המסה עוד נייר משומן ומרדדים לעלה דק.
  6. מסירים נייר אחד ומניחים על תבנית אפייה.
  7. חוזרים על השלבים עם החצי השני של התערובת.
  8. מכנסים את שתי התבניות לתנור, על טורבו, ל- 15-20 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים ומתייבשים.
  9. לאחר שהקרקרים מתקררים אפשר לשבור לחתיכות לפי הגודל שרוצים.
  10. אפשרות נוספת היא להוציא מהתנור לאחר 10 דקות אפייה ולסמן ריבועים או מלבנים בעזרת סכין.

טיפים:

  • קמח החומוס חיוני על מנת להדביק את העיסה, אך יש לו גם יתרונות רבים נוספים – הוא עשיר יותר בחלבון ביחס לקמח חיטה ומכיל מגוון של ויטמינים ומינרלים (אפשר גם להחליף בקמח עדשים).
  • את הקרקרים אפשר לשלוח עם הילדים בקופסא לצד ירק, פרי ומבחר ממרחים משתנים: חומוס, טחינה, לאבנה, פסטו, טפנד סלק ועוד…
    (מתכוני הממרחים בקישורים)

רינת צדוק – מתכונאית ויוצרת תוכן קולינרי. צילום: שני בריל             

קרקרים

המצרכים

דילוג לתוכן