הפרדת פסולת

הפרדת פסולת

כל אדם בישראל מייצר בממוצע כמעט שני ק"ג פסולת ביום. הפסולת הזו מצטברת ומגיעה לממדים עצומים, תופסת מקום יקר ומזהמת את הקרקע, את מי התהום ואת האוויר. אבל לא הכל חייב להפוך לזיהום. את מרבית הפסולת אפשר למחזר, ולכן חשוב מאוד להפריד את הפסולת כבר בבית – ולהשליך לפח המתאים.

בשנת 2019 כמות הפסולת המיוצרת בתל אביב עמדה על כ-440 אלף טון, מתוכם 42.3% הועברו למחזור ו-57.7% הועברו להטמנה.

עיריית תל אביב-יפו, יחד איתכם התושבים, פועלת על מנת לצמצם את כמות הפסולת המיוצרת בעיר ומועברת להטמנה – תוך שמירה על המרחב הציבורי, הנגישות למדרכות והניקיון בעיר. המדיניות העירונית היא להציב פחים רק במרחב הפרטי ולא על המדרכות, גם לא עבור המטרה החשובה של מיחזור. כיוון שכל שכונה בנויה באופן שונה, אנחנו מנסים למצוא פתרון הולם לכל שכונה, שיתאים לרצון התושבים, יגן על הסביבה וייתן מענה לשיקולים תפעוליים.

קומפוסטרים

בישראל מוטמנים מידי שנה 4.8 מיליון טון פסולת ביתית, מתוך הפסולת הביתית, רק 20% ממוחזר!
סקר הרכב הפסולת הארצי של ישראל משנת 2013 מראה כי כשליש ממשקל הפסול הביתית היא פסולת אורגנית: שאריות מזון וירק, אוכל שפג תוקפו, קליפות, ניירות ופסולת גינה. כלומר כ-50% ממשקל הפסולת הביתית שלכם יכולה להגיע לקומפוסטר.  

תכנית הקומפוסטציה העירונית מאפשרת לתושבים לרכוש במחיר מסובסד קומפוסטרים לצורך הפרדה קלה ויעלה של הפסולת האורגנית הביתית.

בניינים משותפים ובתים פרטיים יכולים לרכוש קומפוסטרים מסובסדים מהעירייה, ולקבל ליווי במידת הצורך.

מעוניינים לרכוש קומפוסטר בעלות מסובסדת לבית משותף או פרטי?

פנו לרכז הקומפוסטציה העירונית :compostlv@gmail.com

למפת הקומפוסטרים בעיר

קומפסטציה קהילתית ולירה שפירא

בשכונה מקיימת שפירא התאגדו בשנים האחרונות תושבים כדי להכין יחד תשתית לקומפוסטרים קהילתיים.
בתמיכת הרשות לאיכות סביבה וקיימות בעיריית תל אביב יפו, הוקם בשכונה מערך שכונתי מקומי של קומפוסטרים ציבוריים, הכולל נכון להיום 11 עמדות הפזורות ברחבי השכונה ופתוחות לשימוש הקהל הרחב. את התחזוקה והדאגה לתהליך הקומפסטציה עושים פעילים שכונתיים בהתנדבות.
את הקומפוסט שנוצר מחלקים ומפזרים בשכונה בנדיבות, בגינות קהילתיות ובחצרות, לתועלת הציבור והאדמה. (למתעניינים – בשפירא לא צריך לקנות קומפוסט, יש בשפע)

למערך הקומפוסטרים התווסף לאחרונה מטבע משלים בשם "לירה שפירא" – אותו מכבדים עסקים מקומיים בשכונה (בתי קפה ועסקים עצמאיים).
את המטבע המקומי ניתן להרוויח על ידי שקילה והבאה של זבל אורגני לקומפוסטרים הציבוריים. 1 ק"ג זבל אורגני = 1 לירה שפירא.
המטבע המקומי מעודד מקדם את ייצור הקומפוסט ואת הצריכה המקומית ובכך מעודד אורח חיים מקיים בשכונה.

דילוג לתוכן