ללא גלוטן

אצבעות פולנטה

רינת צדוק- מתכונאית ויוצרת תוכן קולינרי

4-6 מנות

כשעה

מורכב

שיתוף:

מצרכים

מצרכים לאצבעות פולנטה:

כוס פולנטה ( קמח תירס-לא אינסטנט)

2 כוסות חלב שיבולת שועל או חלב אחר שאוהבים

כף שקדיה / ממרח קשיו

3 כפות שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

כף פרמז׳ן מגורר/ שמרי בירה

אופציונלי:

4-5 עלי מרווה

2 גבעולי טימין / זעתר

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר עם שמן הזית, מטגנים קלות את עלי המרווה והטימין, יוצקים לסיר את הנוזלים, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס, ממרח השקדיה.
  2. מערבבים את החומרים עם מטרפה, כשהנוזל מגיע לרתיחה מוציאים את העשבים בעזרת כף מחוררת.
  3. מוסיפים את הפולנטה ומערבבים עם מטרפה כ-4-5 דקות.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה או ניילון נצמד, יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים את הפולנטה מכסים בניילון  או נייר אפייה צמוד לפני השטח, מקררים במקרר לשעה שעתיים, עד שהתערובת קרה ויציבה.
  5. מוציאים והופכים את הפולנטה על משטח חיתוך. בעזרת סכין חלקה וחדה חותכים למקלות בעובי: 2 ס״מ.
  6. אפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות
  7. מרססים נייר אפייה בשמן זית, מניחים את המקלות על נייר האפיה ומרססים מעט מעל המקלות.
  8. אופים עד להזהבה ועד שהמקלות הופכים לקריספיים. בערך 20 דקות אפייה.

טיפים:

ניתן לאחסן את אצבעות הפולנטה בקופסא במקפיא לפני אפייה, להוציא כל פעם מנה, לאפות וכך לשמור על טריות.

רינת צדוק- מתכונאית ויוצרת תוכן קולינרי. צילום: שני בריל

אצבעות פולנטה

אצבעות פולנטה

המצרכים

דילוג לתוכן