לחמניות זיתים

כ-10 לחמניות

30 דקות

בינוני

שיתוף:

מצרכים

מצרכים:

כוס וחצי קמח כוסמין  80% מלא

2 כפיות אבקת אפייה

½ כפית שטוחה מלח דק

1  גביע קוטג' (או יוגורט סויה בטעם טבעי)

1 ביצה- לגרסה טבעונית אפשר גם בלי.

רבע כוס שמן זית

1/2 קופסא של זיתים פרוסים ללא חרצנים (כמות מדוייקת וסוג בהתאם לטעם)

שומשום לפיזור מעל- אופציונלי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.
  2. מערבבים בקערה את השמן, הביצה הגבינה והמלח לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
  4. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  5. ממלאים את שקעי תבנית המאפינס בעזרת כף, עד ¾ מהגובה.
  6. מפזרים שומשום מעל.
  7. אופים במשך 20-30 דקות או עד השחמה.

 

טיפ

אפשר  להוסיף עלי תבלין קצוצים כמו בזיליקום

לחמניות זיתים

המצרכים

דילוג לתוכן