טבעוני

לביבות סלק אפויות

חן ויינשטיין- שפית מסעדת "דוסה בר"

את לביבות הלב האלו באמת קל לאהוב. גם בזכות הטעמים המעולים וגם בזכות היתרונות הבריאותיים. האמנרט הוא נטול גלוטן, עשיר בחלבון, סידן וברזל והסלק ידוע כפצצת ויטמינים ומינרלים כמו מגנזיום, סידן, ברזל, נחושת, סלניום, זרחן ומנגן ונוגדי חמצון. הן טעימות, נעימות לעין ומכילות מכל טוב

כ-16 לביבות

35 דקות

מורכב

שיתוף:

מצרכים

מצרכים:

  1. 2  כפות אמרנט מבושל (לשטוף ולהשרות אמרנט לכחצי שעה, להעביר לסיר על האש עם מעט שמן זית ומלח לערבב כדקה. לכסות במים להביא לרתיחה לכסות את הסיר ולהעביר לאש קטנה ל-20 דקות)
  2. תפו"א אדמה קטן מאודה ומעוך
  3. סלק קטן מאודה ומגורד דק
  4. תפו"א אדמה בינוני מגורד עבה וסחוט במגבת או בד
  5. שן שום קטנה כתושה או רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
  6. 2 כפות שמן זית + מעט שמן זית לשימון התבנית
  7. 2 כפות שיבולת שועל עבה
  8. מעט מלח הימלאיה ופלפל שחור
  9. כוס זיתים מגולענים שאוהבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 190 מעלות
  2. מערבבים את כל המצרכים יחד לקבלת תערובת יפה ואדומה. אם התערובת רטובה מדי אפשר להוסיף עוד כף שיבולת שועל.
  3. משטחים כדור בגודל פלאפל לצורת לב על נייר אפייה משומן, מוסיפים זיתים ואופים למשך 17 דקות.

טיפ

  • ניתן לשלוח את הלבביות סלק כמנה עיקרית בקופסת האוכל מכיוון שהן מכילות את כל קבוצות המקרונוטיאנטים (חלבון, פחמימה ושומן).
  • אפשר למרוח טפנד סלק (מתכון זמין באתר) כדי להפוך את הלביבות לעסיסיות יותר

שפית חן וינשטיין

לביבות סלק אפויות

המצרכים

דילוג לתוכן