טבעוני

ללא גלוטן

ממרח שעועית לימה

רועי עזר- מייסד מסעדת אנסטסיה

5 דקות

בינוני

שיתוף:

מצרכים

מצרכים:

כוס שעועית לימה

רבע כוס מים

חצי לימון סחוט

חצי כפית מלח

אופן ההכנה

  1. משרים קילו שעועית לימה (בובעס) למשך 24- 12 שעות, באיזור קריר/מוצל. מומלץ להחליף מים לפחות פעם אחת בזמן ההשרייה.
  2. מבשלים את השעועית בסיר עם מים בלבד עד להתרככות (מלח רק אחרי שרך).
  3. מסננים, ומחכים עד להתקררות מלאה. אפשר להקפיא את השעועית בקופסה וכל פעם להוציא ולהכין ממרח.
  4. טוחנים בבלנדר עד למרקם הרצוי ומזלפים כ – כפות שמן זית בתהליך הטחינה.

 

טיפ

ניתן להוסיף ממרח זה, לכריך מקושקשת טופו למתכון

שף רועי עזר

ממרח שעועית לימה

דילוג לתוכן