מתכון

סופגניות אפויות

מצרכים

15 גר' שמרים טריים

1/3 כוס ממרח תמרים 

1 1/2 כוסות מים פושרים

1 קילו קמח מלא (ניתן להשתמש ללא גלוטן)

10 גר' אבקת אפייה

3 ביצים גדולות /התאמה לטבעונים:** במקום ביצים ניתן להשתמש ב ¾ רסק תפוחים ללא סוכר או 1 ½ כוסות של בננות מעוכות. 

1/4 כוס שמן צמחי

כפית תמצית וניל

1 כפית מלח

למילוי:

כוס ממרח תמרים ביתי, ריבת תותים/משמש ביתי. 

אופן ההכנה

  1. מערבבים במיקסר את הנוזלים (חוץ מהמים) עד קבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את המצרכים היבשים.
  3. תוך כדי ערבוב איטי, מוסיפים את המצרכים היבשים ואת המים, לסירוגין, לתוך הקערה עם הנוזלים. במידה והבצק נראה לנו טיפה יבש, אפשר להוסיף עוד 2 כפות של מים או יותר עד קבלת בצק שנוח לעבוד איתו.
  4. מערבבים עם וו לישה ובמהירות נמוכה במשך 10 דקות.
  5. מתפיחים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
  6. יוצרים כדורים בגודל של פינג פונג ומניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה. יש להשאיר רווח של בערך 2 סמ' בין הכדורים.
  7. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  8. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים רבע שעה.
  9. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 12-10 דק' עד שהן משחימות.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים.
  11. כדי למלא את הסופגניות, יוצרים חור קטן (אפשר בעזרת כפית או מקל קטן) ומכניסים פנימה את המילוי.  

טיפים מוארים לחנוכה

דילוג לתוכן