מתכון

סלט קטניות ופירות יבשים

מצרכים

מצרכים לסלט 3-4 סועדים:

  • כוס עדשים שחורות קטנות מבושלות
  • כוס פירות יבשים לפי בחירה (תאנים, משמשים, שזיפים)
  • ½ כוס אגוזים לפי בחירה (פיסטוק, אגוזי מלך, קשיו, וכו)
  • כוס עגבניות שרי
  • 4 כוסות עלי תרד בייבי

 

מצרכים לרוטב:

  • מיץ של 2 לימונים
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הפירות יבשים ואגוזים.
  2. מערבבים את כל המצרכים לסלט בקערה.
  3. מערבבים בנפרד את המצרכים לרוטב.
  4. יוצקים את הרוטב על תוך הסלט ומערבבים.
  5. אפשר להגיש עם פרוסות לחם מלא עם פירות יבשים ואגוזים.

טיפים לט"ו בשבט

דילוג לתוכן