לאופציה טבעונית מחליפים את הביצים ב-2 כפות של קמח עדשים.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מגרדים את הקישואים והבצל על החלק העבה של הפומפייה לתוך קערה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
נותנים לקישואים והבצל לנוח עם המלח (כעשר דקות) ובינתיים מגרדים את הגזר על החלק הדק של הפומפייה בקערה נפרדת.
סוחטים את הקישוא והבצל היטב מנוזלים.
מערבבים יחד את כל המרכיבים ומכניסים למקרר לכחצי שעה (ניתן לוותר אם אין זמן).
יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה.
מזלפים מעל מעט שמן זית על כל קציצה ואופים במשך 30 דקות עד הזהבה. מומלץ להפוך את הקציצות באמצע האפייה כדי שיקבלו צבע זהוב מ-2 הצדדים.
טיפים מוארים לחנוכה
שיתוף פעולה משפחתי- הילדים ישברו את הבייגלה בהנאה והמבוגרים יערבבו.
חשיפה למרכיב בריא- צורתו של הממתק כצורת עוגייה/כדור שוקולד, ותגרום לילדים להיפתח לטעימת התמרים.
התמודדות עם בררנות- עודדו את הילדים ללקק את האצבעות. צבעו של התמר כצבע השוקולד וטעמו מתוק. טעימה חוזרת ונשנית של אותו מאכל בכמויות קטנות תגרום להם להתרגל לטעם ולחבב אותו.
איך נכניס את זה לקופסת האוכל אחרי חנוכה? הילדים יוכלו לספר לחבריהם בגאווה שעזרו בהכנתו של הקינוח הטעים