מתכון

לביבות קישואים וגזר אפויות בתנור

מצרכים

  • 1  גזר גדול- מקולף
  • 3 קישואים גדולים
  • 1 בצל לבן מקולף
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 ביצים
  • 4 כפות שיבולת שועל דקה
  • 3/4 כפית מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית לאפייה
  • לאופציה טבעונית מחליפים את הביצים ב-2 כפות של קמח עדשים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מגרדים את הקישואים והבצל על החלק העבה של הפומפייה לתוך קערה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  3. נותנים לקישואים והבצל לנוח עם המלח (כעשר דקות) ובינתיים מגרדים את הגזר על החלק הדק של הפומפייה בקערה נפרדת.
  4. סוחטים את הקישוא והבצל היטב מנוזלים.
  5. מערבבים יחד את כל המרכיבים ומכניסים למקרר לכחצי שעה (ניתן לוותר אם אין זמן).
  6. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה.
  7. מזלפים מעל מעט שמן זית על כל קציצה ואופים במשך 30 דקות עד הזהבה. מומלץ להפוך את הקציצות באמצע האפייה כדי שיקבלו צבע זהוב מ-2 הצדדים.

טיפים מוארים לחנוכה

דילוג לתוכן