מתכון

לביבות בטטה טבעוניות

על בסיס מתכון של הילה רענן מנהלת קהילת דיבלופי

מצרכים

מצרכים (כ-25 לביבות):

2 בטטות גדולות מקולפות

1 תפוח אדמה בינוני מקולף

1 בצל שלם קצוץ דק

1/2 כוס עדשים כתומות

2 כפות טחינה גולמית

60 גרם קמח כוסמין

70 גרם שיבולת שועל דקה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

שמן זית

 

כאשר מוציאים את הלביבות הן ירגישו מעט רכות, הלביבות מתקשות כאשר מתקררות!

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  • מבשלים את תפוח האדמה והבטטות במים רותחים עד לריכוך.
  • בסיר נפרד מבשלים את העדשים גם כן לריכוך מלא ומסננים.
  • מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.
  • מועכים בקערה את תפוח האדמה, הבטטה והעדשים לפירה.
  • מוסיפים את שאר המצרכים (קמח,שיבולת שועל, טחינה, תבלינים ואת הבצל המטוגן)
  • מערבבים את הבלילה היטב (במידה והיא נוזלית מידי מוסיפים עוד קצת שיבולת שועל)
  • מניחים נייר אפייה על גבי תבנית, ומשמנים בשמן זית.
  • יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים על גבי התבנית.
  • מברישים את הלביבות בשמן זית ואופים במשך כחצי שעה עד השחמה.

 

טיפים מוארים לחנוכה

דילוג לתוכן