מתכון

טורטיית קשת בענן

הכנת הטורטייה

מרכיבים ל- 8 יחידות גדולות:
½2 כוסות קמח רגיל
¼1 כוסות מים פושרים
3 כפות שמן
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. ערבבו ידנית את כל המרכיבים, עד לקבלת בצק נוח.
  2. חלקו את הבצק שנוצר ל- 8 חתיכות וצרו "פיתות" קטנות.
  3. פזרו מעט קמח על משטח העבודה ועל המערוך ורדדו כל כדור לעיגול בקוטר 20 ס"מ בערך.
  4. טגנו כל טורטיה על מחבת טפלון, ללא שמן, עד שנוצרות בועות ואז היפכו לצד השני.
     חזרו על הפעולה שוב ושוב עד שיופיעו כתמים חומים.
  5. הניחו את הטורטיות המוכנות בערימה, מכוסות במגבת, כדי שלא יתייבשו.

הכנת המילוי

מצרכים:
גזר

מלפפון

פלפל אדום

פלפל צהוב

כרוב סגול

עירית (תתפלאו כמה ילדים נדלקים עליה)

ממרח גבינה לבנה/גבינה טבעונית/טחינה

אופן ההכנה:

  1. המבוגרים חותכים מראש את הירקות למקלות דקיקים וארוכים.
  2. הילדים מורחים על הטורטיה (מומלץ בעזרת לקקן) שכבה דקיקה של הממרח שבחרו.
  3. הילדים מניחים את הירקות, בצפיפות, בחלק התחתון של
        הטורטיה, לכל רוחבה, אבל שלא יגיעו ליותר מרבע מאורכה. כך ←
  4. הילדים מגלגלים תוך כדי הידוק ופורסים לטבעות (כמו סושי).
  5. אפשר להשתמש בממרח כדי ליצור עננים. מומלץ להגיש על כלי בגווני שמיים.                                  

טיפים מוארים לחנוכה

דילוג לתוכן