מתכון

קראמבל תפוחים

מצרכים

תבנית חרס או זכוכית, עמידה לחום, בגודל בינוני

למלית התפוחים

  • 6 תפוחים ירוקים מקולפים ומגולענים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון- אופציונאלי

 

לקראמבל

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/3 כוס פתיתי שיבולת שועל דקה
  • 50 גרם שקדים ואגוזי מלך, קצוצים
  • 3 כפות סוכר חום
  • קמצוץ מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל-°180
  2. לחתוך את התפוחים לריבועים בגודל בינוני
  3. לערבב עם התפוחים את מיץ הלימון, הסוכר והקינמון
  4. לפזר בתבנית בגובה אחיד

להכנת הקראמבל-

  1. לערבב בקערה את כל המרכיבים לקראמבל, עד שכל התערובת לחה
    ואחידה (במידה ונשאר קמח יבש, ניתן להוסיף עוד מעט שמן)
  2. להניח במקרר/ מקפיא לקירור התערובת
  3. לפזר את פירורי הקראמבל מעל התפוחים
  4. לאפות כ- 45-35 דקות, עד שהקראמבל זהוב והתפוחים מבעבעים
דילוג לתוכן