מתכון

עוגיות תפוז שקדים

מצרכים

  • 2 וחצי כוסות קמח 80% מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • גרידה מתפוז שלם
  • 130 גר’ יוגורט
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את מיץ התפוזים, גרידת הלימון, השמן, הסוכר והביצה.
  4. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים לקערה עם הקמח ומערבבים היטב עד הגעה למרקם חלק (במידה שחסר נוזלים הוסיפו עוד 1-2 כפות מיץ תפוזים)
  5. מוסיפים את שבבי השקדים ולשים עד להטמעת השקדים בבצק (השקדים ישברו וזה בסדר).
  6. מניחים נייר אפייה על גבי מגש ויוצרים על גביו עוגיות.
    מכניסים לתנור לכ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
דילוג לתוכן