מתכון

עוגיות טחינה

(25-30 עוגיות)

מצרכים

כוס קמח לבן 

חצי כוס קמח מלא

חצי כפית (אבקת אפיה)

קורט מלח

שליש כוס  שמן

1 ביצה טרופה.

4 כפות (20 ג') דבש או סילאן ללא תוספת סוכר

חצי כוס טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה היטב לפני שימוש)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
  3. מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים ולשים לקבלת בצק אחיד.
  4. מרדדים את הבצק (על גבי משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה) לעובי של כ-1 ס"מ.
  5. קורצים צורות ומניחים על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  6. אופים למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
  7. מחכים שהעוגיות יתקררו ומעבירים לכלי אטום.
דילוג לתוכן