מתכון

לחמניות אישיות מקמח מלא

מתכון של רחל חבושה

מצרכים ל-20 לחמניות

3 כוסות קמח מלא

1 כוסות קמח לבן

1.5 כוסות מים פושרים

2 כפות שמן זית

1 כף דבש

1.5 כפיות מלח

¾ כף שמרים יבשים

1/3 כוס מים פושרים

רבע כפית סוכר

אופן ההכנה

  1. בקערית קטנה ממיסים את השמרים עם 1/3 כוס מים פושרים והסוכר. משאירים את השמרים לתסוס במשך כ-15 דקות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את יתר החומרים.
  3. מוסיפים את השמרים ולשים לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.
  4. מכסים את הבצק במגבת ומשאירים לתפוח במשך כשעה (במידה וקריר, ייתכן וידרש גם זמן ארוך יותר)
  5. לשים מעט את הבצק פעם נוספת.
  6. מחלקים את הבצק לכ-20 כדורים.
  7. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה ומכסים במגבת.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. בזמן שהתנור מתחמם, נותנים לכדורים לתפוח במשך כ-15 דקות.
  10. מכניסים לתנור ל15-10 דקות עד שהלחמניות מתחילות להשחים.

היזהרו שלא לייבש את הלחמניות.

דילוג לתוכן