מתכון

לחם מלא עם פירות יבשים ואגוזים

מצרכים

  • 15 גר שמרים יבשים
  • כף סוכר (אפשר להשתמש בסוכר חום)
  • 1 ½ כוסות מים פושרים
  • 3 כוסות קמח מלא
  • ⅓ כוס פירות יבשים קצוצים
  • ⅓ כוס אגוזים טבעיים קצוצים
  • קורט מלח

אופן ההכנה

    1. מערבבים את השמרים, סוכר ו1/4 כוס מים פושרים ומניחים בצד במשך 5 דק'.
    2. מערבבים בקערת מיקסר את שאר המצרכים מלבד המים.
    3. מוסיפים את התערובת שמרים לתוך המיקסר ומוסיפים את שאר המים.
    4. מערבבים בוו לישה במשך 6 דק'.
    5. מעבירים את הבצק לתבנית להתפחה במשך 20 דק'.
    6. מחממים תנור ל 220 מעלות.
    7. משפריצים מים קרים על פני הבצק כך שיהיה רטוב ומכניסים לתנור.
    8. אחרי 5 דק', פותחים את התנור ומרטיבים שוב פעם את פני הלחם.
    9. מורידים את החום ל 170 מעלות ואופים במשך 30 דק'.


    יש לשים לב לילדים בכיתות עם אלרגייה סכנת חיים. 

טיפים לט"ו בשבט

דילוג לתוכן