דלג לתוכן
הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ראש השנה
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
ל"ג בעומר
שבועות
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
יצירת קשר
תפריט
הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ראש השנה
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
ל"ג בעומר
שבועות
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
יצירת קשר
חזרה לעמוד ט"ו בשבט
מתכון
לחם מלא עם פירות יבשים ואגוזים
מצרכים
15 גר שמרים יבשים
כף סוכר (אפשר להשתמש בסוכר חום)
1 ½ כוסות מים פושרים
3 כוסות קמח מלא
⅓ כוס פירות יבשים קצוצים
⅓ כוס אגוזים טבעיים קצוצים
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את השמרים, סוכר ו1/4 כוס מים פושרים ומניחים בצד במשך 5 דק'.
מערבבים בקערת מיקסר את שאר המצרכים מלבד המים.
מוסיפים את התערובת שמרים לתוך המיקסר ומוסיפים את שאר המים.
מערבבים בוו לישה במשך 6 דק'.
מעבירים את הבצק לתבנית להתפחה במשך 20 דק'.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
משפריצים מים קרים על פני הבצק כך שיהיה רטוב ומכניסים לתנור.
אחרי 5 דק', פותחים את התנור ומרטיבים שוב פעם את פני הלחם.
מורידים את החום ל 170 מעלות ואופים במשך 30 דק'.
יש לשים לב לילדים בכיתות עם אלרגייה סכנת חיים.
טיפים לט"ו בשבט
אפשר להקפיא את כיכר הלחם פרוס ולהפשיר לפי הצורך, גם בבוקר כשרוצים להכין כריך לקופסאות האוכל.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות
כלי נגישות
כלי נגישות
הגדל טקסט
הגדל טקסט
הקטן טקסט
הקטן טקסט
גווני אפור
גווני אפור
ניגודיות גבוהה
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
ניגודיות הפוכה
רקע בהיר
רקע בהיר
הדגשת קישורים
הדגשת קישורים
פונט קריא
פונט קריא
איפוס
איפוס