דלג לתוכן
הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ראש השנה
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
ל"ג בעומר
שבועות
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
יצירת קשר
תפריט
הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ראש השנה
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
ל"ג בעומר
שבועות
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
יצירת קשר
חזרה לעמוד ראש השנה
מתכון
חלת כוסמין ודבש
מצרכים
מצרכים עבור 2 חלות:
500 גרם קמח כוסמין מלא 80% (ניתן להשתמש גם בקמח אחר שאינו כוסמין)
50 גרם שמן זית (רבע כוס)
70 גרם דבש (כ-3 כפות)
כפית מלח
כפית שטוחה אבקת אפיה
7 גרם שמרים יבשים
1 ביצה טרופה
200 גרם מים פושרים
שומשום – אופציונאלי
אופן ההכנה
ללוש את כל המרכיבים לבצק אחיד (להשאיר מעט מהביצה על מנת
למרוח מעל החלה)
לכסות במגבת נקייה
להתפיח כשעה וחצי (עד שהבצק מכפיל את נפחו. בחדר חם יכול
לקחת גם פחות זמן ובחדר קר אף יותר)
ללוש שוב את הבצק, לחלק לשני כדורים ולהתפיח עוד כחצי שעה
לחלק כל כדור ל 3 רצועות ליצירת צמה
להניח על גבי מגש מכוסה נייר אפייה ולחמם את התנור ל- °180
בזמן שהתנור מתחמם לתת לחלות לתפוח קצת (מכוסות במגבת)
להבריש את החלות בביצה טרופה ולפזר שומשום
לאפות כ- 20 דקות, עד שהחלות זהובו
* על בסיס מתכון של מלכיאל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות
כלי נגישות
כלי נגישות
הגדל טקסט
הגדל טקסט
הקטן טקסט
הקטן טקסט
גווני אפור
גווני אפור
ניגודיות גבוהה
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
ניגודיות הפוכה
רקע בהיר
רקע בהיר
הדגשת קישורים
הדגשת קישורים
פונט קריא
פונט קריא
איפוס
איפוס