מתכון

חלת כוסמין ודבש

מצרכים

מצרכים עבור 2 חלות:

  • 500 גרם קמח כוסמין מלא 80% (ניתן להשתמש גם בקמח אחר שאינו כוסמין)
  • 50 גרם שמן זית (רבע כוס)
  • 70 גרם דבש (כ-3 כפות)
  • כפית מלח
  • כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1 ביצה טרופה
  • 200 גרם מים פושרים
  • שומשום – אופציונאלי

אופן ההכנה

  1. ללוש את כל המרכיבים לבצק אחיד (להשאיר מעט מהביצה על מנת
    למרוח מעל החלה)
  2. לכסות במגבת נקייה
  3. להתפיח כשעה וחצי (עד שהבצק מכפיל את נפחו. בחדר חם יכול
    לקחת גם פחות זמן ובחדר קר אף יותר)
  4. ללוש שוב את הבצק, לחלק לשני כדורים ולהתפיח עוד כחצי שעה
  5. לחלק כל כדור ל 3 רצועות ליצירת צמה
  6. להניח על גבי מגש מכוסה נייר אפייה ולחמם את התנור ל- °180
  7. בזמן שהתנור מתחמם לתת לחלות לתפוח קצת (מכוסות במגבת)
  8. להבריש את החלות בביצה טרופה ולפזר שומשום
  9. לאפות כ- 20 דקות, עד שהחלות זהובו

 

* על בסיס מתכון של מלכיאל

 

דילוג לתוכן