מתכון

גרנולה ביתית

מתכון של התזונאית חן פרידמן

מצרכים

2 כוסות שיבולת שועל עבה

1 כוס אגוזים קצוצים- מאיזה סוג שאוהבים (פקאן, אגוזי מלך, שקדים…)

1/2 כוס חמוציות/ צימוקים / פרי יבש אחר

4 כפות טחינה גולמית

5 כפות סילאן טבעי- ללא תוספת סוכר.

כפית וניל

קינמון-אופציונלי

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב בקערה קטנה את הטחינה הגולמית, הסילאן והוניל.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את שיבולת השועל, האגוזים והפרי היבש.
  3. מוסיפים את תערובת הטחינה והסילאן ומערבבים היטב עד שכל הגרנולה מכוסה ב"רוטב" .
  4. משטחים היטב על נייר אפיה ואופים על 150 מעלות ל15-20 דקות בפונקציית טורבו.
    שימו לב לא לשרוף את הגרנולה, כדאי לכוון טיימר ל15 דקות ולבדוק את המצב . אם אתם רוצים גרנולה עם יותר גושי גרנולה מאשר גרנולה בתפזורת, תנו לגרנולה להתקרר במגש לחלוטין זה יכול לקחת כשעה ואז תשברו את הגרנולה לחתיכות בגודל הרצוי לכם.
דילוג לתוכן