מתכון

אוזני המן

20 יחידות

מצרכים

1 כוס קמח מלא (מומלץ לנפות את הקמח)

1 כוס קמח לבן

1 כפית גדושה אבקת אפיה

קורט מלח

5  כפות אבקת סוכר (כ-40 גרם)

1/3 כוס+1 כף שמן (80 גרם)

1/3 כוס מים

 

למילוי:

חצי חבילה של תמרים מגולענים (כ- 250 גרם) *

¼ כוס מים

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דק.


* שימו לב שלא מדובר בממרח תמרים. עם ממרח תמרים אומנם קל יותר לעבוד אך הוא מלא בסוכר מוסף.

אופן ההכנה

להכנת המילוי:

ממיסים את התמרים בסיר קטן עם המים על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב ומצננים.

להכנת הבצק:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה המלח.
  3. מוסיפים את השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים לקבלת בצק דק.
  5. באמצעות רינג או כוס רחבה יוצרים עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ.
  6. במרכז כל עיגול מניחים מהמילוי בעזת כפית וסוגרים למשולש אוזן המן. מהדקים היטב.
  7. מניחים על גבי תבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים במשך כ 15 דקות.

 

 

דילוג לתוכן