דלג לתוכן
הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ראש השנה
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
יצירת קשר
תפריט
הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ראש השנה
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
יצירת קשר
חזרה לעמוד ט"ו בשבט
מתכון
עוגיות תפוז שקדים
מצרכים
2 וחצי כוסות קמח 80% מלא
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
גרידה מתפוז שלם
130 גר’ יוגורט
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים את מיץ התפוזים, גרידת הלימון, השמן, הסוכר והביצה.
מוסיפים בהדרגה את הנוזלים לקערה עם הקמח ומערבבים היטב עד הגעה למרקם חלק (במידה שחסר נוזלים הוסיפו עוד 1-2 כפות מיץ תפוזים)
מוסיפים את שבבי השקדים ולשים עד להטמעת השקדים בבצק (השקדים ישברו וזה בסדר).
מניחים נייר אפייה על גבי מגש ויוצרים על גביו עוגיות.
מכניסים לתנור לכ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות
כלי נגישות
כלי נגישות
הגדל טקסט
הגדל טקסט
הקטן טקסט
הקטן טקסט
גווני אפור
גווני אפור
ניגודיות גבוהה
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
ניגודיות הפוכה
רקע בהיר
רקע בהיר
הדגשת קישורים
הדגשת קישורים
פונט קריא
פונט קריא
איפוס
איפוס