הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
תכנית היערכות לשינויי האקלים
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ט"ו בשבט
חנוכה
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
תפריט
הבית
עוד עלינו
אודות
משרות
תחומי פעילות
תכנית היערכות לשינויי האקלים
חקלאות וטבע עירוני
עסקים ירוקים והפחתת צריכה
חינוך סביבתי
שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
מדיניות מזון עירונית
הפרדת פסולת
המלצות לאורח חיים מקיים
אקלים כאן ועכשיו!
חדשות ואירועים
הפעילויות שלנו
ט"ו בשבט
חנוכה
יום כדור הארץ
חודש הקיימות 2020
חזרה לעמוד ט"ו בשבט
מתכון
לחם מלא עם פירות יבשים ואגוזים
מצרכים
15 גר שמרים יבשים
כף סוכר (אפשר להשתמש בסוכר חום)
1 ½ כוסות מים פושרים
3 כוסות קמח מלא
⅓ כוס פירות יבשים קצוצים
⅓ כוס אגוזים טבעיים קצוצים
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את השמרים, סוכר ו1/4 כוס מים פושרים ומניחים בצד במשך 5 דק'.
מערבבים בקערת מיקסר את שאר המצרכים מלבד המים.
מוסיפים את התערובת שמרים לתוך המיקסר ומוסיפים את שאר המים.
מערבבים בוו לישה במשך 6 דק'.
מעבירים את הבצק לתבנית להתפחה במשך 20 דק'.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
משפריצים מים קרים על פני הבצק כך שיהיה רטוב ומכניסים לתנור.
אחרי 5 דק', פותחים את התנור ומרטיבים שוב פעם את פני הלחם.
מורידים את החום ל 170 מעלות ואופים במשך 30 דק'.
יש לשים לב לילדים בכיתות עם אלרגייה סכנת חיים.
טיפים לט"ו בשבט
אפשר להקפיא את כיכר הלחם פרוס ולהפשיר לפי הצורך, גם בבוקר כשרוצים להכין כריך לקופסאות האוכל.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות
כלי נגישות
הגדל טקסט
הקטן טקסט
גווני אפור
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
רקע בהיר
הדגשת קישורים
פונט קריא
איפוס