טבעוני

בני – לחמניה אתיופית

פנטה פראדה- מייסדת מסעדת "באלינג'רה"

בני הוא לחם מסורתי ממוצא אתיופי שאופים לכבוד אירועים חגיגיים כמו שבתות, חגים, טקסים וחתונות- ניתן לאפות מקמחים שונים כמו טף- הקמח הנפוץ ביותר באתיופיה, חיטה מלאה, סולת או תירס. הלחם המתובל בגרסאת הטף/ חיטה מלאה עשיר בסיבים וחלבון ומלבד תחושת השובע מעשיר את הארוחה בערכים תזונתיים גבוהים.

6-8 מנות

60 דקות

מורכב

שיתוף:

מצרכים

מצרכים:

300 גרם קמח (מלא/טף/כוסמין).

200 מ״ל מים פושרים

כף שמרים יבשים

כפית מלח

2 כפות שמן זית

כף גדושה של סילאן/דבש – במידה ותרצו להמתיק

¼ כפית גודל אספרסו של הל, ציפורן, ג׳נג׳ר, קינמון וכורכום (לא חובה)

 

מצרכים לכריך:

לחמניית בני, טחינה מלאה, פרוסות מלפפון.

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערה את כל התערובת היבשה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים החמים ולשים היטב לעד שמקבלים בצק אחיד
  3. מקמחים קצת ומניחים במקום חמים למשך שעה בחוץ.
  4. פותחים את הבצק ומחלקים ל 6- 8 כדורים.
  5. מקמחים את הכדורים עם קצת שמן זית.
  6. מסדרים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה למשך 15 דקות.
  7. מחממים תנור על 250 מעלות
  8. להכניס את התבנית למשך 20 דקות
  9.  

הרכבת הכריך:

  • פורסים את הלחמניה לאחר שהיא מתקררת. מורחים טחינה (או כל ממרח אחר שאוהבים) ומוסיפים פרוסות של מלפפון טרי.

שפית פנדה פראדה

לחמניית בני

המצרכים

דילוג לתוכן