טבעוני

מקושקשת טופו

רועי עזר- מייסד מסעדת אנסטסיה

מקושקשת הטופו היא אלטרנטיבה לא מתפשרת למקושקשת הקלאסית. היא עשירה בחלבון מלא שמגיע מהסויה, עשירה בסידן ובעיקר מאוד מאוד טעימה. היא טעימה קרה וחמה ואפשר לאכול אותה בתוך, לצד או ללא לחם בכלל. מומלץ להגיש יחד עם ירקות.

2-4 מנות

15 דקות

קל

שיתוף:

מצרכים

מצרכים:

1 חבילה טופו

2 כפות טחינה גולמית מלאה

רבע כפית מלח

רבע כפית כורכום

חצי לימון

מלח פלפל לפי הטעם

 

מצרכים לכריך:

שתי פרוסות/פיתה/לחמנייה כוסמין/חיטה מלאה

5-6 עגבניות שרי

מלפפון

עלה חסה

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת נונסטיק
  2. מגרדים בעזרת פומפייה את כל חבילת הטופו ומעבירים למחבת (אם רוצים להשתמש בפחות טופו, אפשר להניח את מה שנותר בקופסא עם מים במקרר)
  3. מערבבים את הטופו המגורד עם כף עץ למשך 2 דקות עד שמתחיל להיצרב מעט אבל לא להתייבש
  4. מוסיפים את המלח (אפשר מלח רגיל ואפשר מלח הודי שחור שנותן טעם יותר ׳ביצתי׳) ואת הכורכום שנותן צבע שמזכיר ביצה ומערבבים היטב. ברגע שהטופו מרגיש צרוב מספיק אפשר להוריד מהאש ולתת לו להצטנן.
  5. בזמן שהטופו מתקרר-מכינים את הטחינה: בקערה קטנה מוסיפים את כפות הטחינה, מלח, פלפל לפי הטעם. סוחטים פנימה חצי לימון טרי ומערבבים היטב. מוסיפים רבע כוס מים קרים ומערבבים עד שמגיעים למרקם הרצוי. עדיף לנסות לשמור על מרקם יחסית משחתי ולא דליל כדי שלא תנזל על הבגדים של הילדים. במידה ויצא דליל מדי, ניתן להוסיף עוד טחינה גולמית לייצב את המרקם.

 

הרכבת הכריך:

  • על לחם מקמח מלא/טף מורחים טחינה, מוסיפים כמה כפות של מקושקשת הטופו, מניחים פרוסות מלפפון ולבסוף את החסה וסוגרים את הכריך.

שף רועי עזר

מקושקשת טופו

המצרכים

דילוג לתוכן