טבעוני

טורטיה מקמח טף

פנטה פראדה-מייסדת מסעדת "באלינג'רה"

קמח טף הוא מבין הקמחים המופלאים והבריאים בזכות דגן הטף שמגיע אלינו הישר מאתיופיה. בתוך הטורטייה חבויים סידן, מגנזיום, ברזל, חלבון ואת שמונה חומצות אמינו החיוניות לבריאות הגוף. ניתן למלא את הטורטייה במגוון ירקות וממרחים

4 מנות

4-6 שעות

בינוני

שיתוף:

מצרכים

מצרכים:

קמח טף 400 גרם לבן /אדום

מים יחס של אחד על אחד

מצרכים לכריך:

לאבנה/ טחינה/ אבוקדו/ חומוס/ ממרח עדשים/ פסטו-
בהתאם להעדפה ובתוספת של ירקות חתוכים למקלות דקים (גזר, מלפפון, קולורבי).

אופן ההכנה

  1. לשים את התערובת עד שמקבלים בצק דליל עם מרקם אחיד בלי גושים.
  2. מניחים בחוץ בכלי סגור היטב למשך בין 4 ל-6 שעות במקום קריר ויבש.
  3. אחרי שהבלילה תוססת מוסיפים עוד 100 מ״ל מים ומכניסים למקרר לעוד יום.
  4. מוצאים ובוחשים עם מטרפה.
  5. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית ומשמנים מעט
  6. יוצקים לתוך המחבת 2 כפות של הבלילה למשך דקה (עד שנוצרות בועות) ומכסים את המחבת לעוד חצי דקה. הופכים, מורידים מהאש וחוזרים על הפעולה שוב עד שנגמרת הבלילה.

 

הרכבת הכריך:

  • מורחים על הטורטייה את הממרח הרצוי, מניחים את הירקות החתוכים ומגלגלים לרול. ניתן לחתוך באמצע לשני חלקים קטנים יותר.

שפית פנטה פראדה

טורטיה מקמח טף

דילוג לתוכן