טבעוני

חביתת עדשים כתומות

רינת צדוק- כותבת במגזין האוכל "השולחן"

חביתת עדשים כתומות היא דרך טעימה להעשיר את תזונת הילדים בחלבון. העדשים הכתומות קלות לעיכול ומאוד משביעות. אפשר לאכול אותה בכריך, כפי שהיא או אפילו להפוך אותה עצמה לראפ/טורטייה יחד עם ירקות או ממרח ועל הדרך לקבל חומצה פולית, ברזל, זרחן, נחושת, ויטמין B1 ואשלגן. מתאימה לאלרגים לביצים*

2-4 מנות

20 דקות

בינוני

שיתוף:

מצרכים

מצרכים לחביתות עדשים:

3-4 כוס קמח עדשים כתומות (ניתן לקנות כקמח או לטחון עדשים כתומות לקמח בעזרת בלנדר חזק. טוחנים בפולסים עד לקבלת קמח)

1 כף קורנפלור

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית אורגנו יבש

¼ כוס מים חמים

¼ כוס מי סודה

2 כפות שמן זית

½ כפית אבקת אפייה

 (אפשר להוסיף חצי כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, תרד)

 

מצרכים לכריך:

שתי פרוסות/פיתה/לחמנייה כוסמין/חיטה מלאה

פרוסות מחצי אבוקדו

אופן ההכנה

  1. מזהיבים בצל קצוץ על מחבת עם כף שמן זית
  2. בקערה מערבבים את כל היבשים יחד: קמח עדשים, כף קורנפלור, פלפל שחור, מלח, אורגנו ואבקת אפייה
  3. מוסיפים לקערת היבשים: מים חמים, שמן זית ומערבבים בעזרת מטרפה או מזלג, מוסיפים את הבצל המוזהב ומי סודה
  4. התערובת צריכה להיות בין נוזלית לסמיכה ממש-כמו בלילה של פנקייק.
  5. מחממים מחבת טפלון, מורחים עם נייר סופג מעט שמן זית
  6. יוצקים ¾ מצקת למחבת, 1-2 דקות מכל צד.
 

הרכבת הכריך

●        החביתה מאוד דומיננטית ומומלץ להעשיר אותה עם עגבניה ואבוקדו.

●        חלופות לאבוקדו יכולות להיות ממרח חומוס או לאבנה.

רינת צדוק   קרדיט צילום: שני בריל

חביתת עדשים כתומות

המצרכים

דילוג לתוכן