
רינת צדוק- כותבת במגזין האוכל "השולחן"
2-4 מנות
20 דקות
בינוני
שיתוף:
מצרכים לחביתות עדשים:
3-4 כוס קמח עדשים כתומות (ניתן לקנות כקמח או לטחון עדשים כתומות לקמח בעזרת בלנדר חזק. טוחנים בפולסים עד לקבלת קמח)
1 כף קורנפלור
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית אורגנו יבש
¼ כוס מים חמים
¼ כוס מי סודה
2 כפות שמן זית
½ כפית אבקת אפייה
(אפשר להוסיף חצי כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, תרד)
מצרכים לכריך:
שתי פרוסות/פיתה/לחמנייה כוסמין/חיטה מלאה
פרוסות מחצי אבוקדו
הרכבת הכריך
● החביתה מאוד דומיננטית ומומלץ להעשיר אותה עם עגבניה ואבוקדו.
● חלופות לאבוקדו יכולות להיות ממרח חומוס או לאבנה.
רינת צדוק קרדיט צילום: שני בריל
חביתת עדשים כתומות
המצרכים
© כל הזכויות שמורות לרשות לאיכות סביבה וקיימות עיריית תל אביב יפו 2020