לא זורקים אוכל לפח

המלצות אחסון של

פירות וירקות

האם ידעת?

275 ₪

עלות המזון הביתי שנזרק בחודש

124 ₪

עלות הירקות והפירות שנזרקים בחודש

23%

מאובדן המזון הביתי שייך לפירות וירקות

הגורמים העיקריים לאובדן פירות וירקות במשקי הבית הם צריכת יתר ואופן האחסון שמשפיע ישירות על שמירת טריות של המצרכים.

איך אפשר לצמצם את בזבוז הפירות וירקות אצלנו בבית?

קבלו כמה המלצות לאחסון מיטבי של פירות וירקות יחד עם כמה רעיונות לשימוש רגע לפני שהפירות וירקות מגיעים לקומפוסטר.

הקליקו על המוצרים כדי לקבל טיפים לאחסון נכון

פירות וירקות
בטטה
שום
בצל
תפוח אדמה
בננה
אבוקדו
אגס
פרי הדר
תפוח עץ
אבטיח
דובדבן
דלעת
כרוב
שזיף
קולורבי
צנונית
אננס
פטריות
עשבי תיבול
מנגו
מלון
רימון
סלרי
קישוא
אפרסק
כרובית
ענבים
חסה
חציל
גזר
גמבה
עגבניה
מלפפון
ברוקולי

קשת המזון

קשת המזון החדשה של משרד הבריאות מציגה בצורה ויזואלית את ההמלצות הלאומיות של צריכת המזון היומית ושבועית לכלל התושבים.
היא מחולקת לחמש קטגוריות בצבעים שונים – ירוק, צהוב, כתום, ורוד ואדום – שמציגות קבוצות מאכלים שונים על-פי תדירות הצריכה המומלצת של קבוצות המזון העיקריות: את המזונות שבקשת הירוקה מומלצת לצרוך באופן מגוון על בסיס יומיומי, בצהובה לפחות פעם ביום, בכתומה כמה פעמים בשבוע, ומאכלים המוצגים בצבע האדום – מומלץ להימנע מצריכתם.

לוגו מנהל חינוך
לוגו בתאבון
אפשרי בריא
TNS IL logo
לוגו לקט
לוגו משרד הברייאות
דילוג לתוכן