מתכון

רוטב עגבניות עם חלבון

מצרכים

5 עגבניות חתוכות לקוביות.

שן שום כתוש

2 כפות שמן זית

½ בצל לבן

חופן עשבי תיבול לבחירה: בזיליקום, אורגנו, טימין.

מלח

⅓ כוס עדשים כתומות מבושלות.

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת עם תחתית עבה.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך דקה.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
  4. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
  5. מבשלים על אש גבוהה מבלי לכסות במשך 5 דקות.
  6. מוסיפים את העדשים, עשבי תיבול והמלח.
  7. אפשר לטחון את הרוטב אבל לא חובה.
דילוג לתוכן