כשליש מכמות המזון המיוצר בישראל או מיובא, אינו נצרך והופך לפסולת אשר הטיפול בה דורש השקעת משאבים נוספים. מעבר לנזק הכלכלי והסביבתי של כמויות פסולות המזון, יורדים לטמיון גם כלל המשאבים אשר נדרשו לגידול וייצור מזון.
הסיבות העיקריות שבגללן נזרק לפח מזון שהיה יכול לשמש למאכל הן: הכנת כמות עודפת, מזון פג תוקף, אחסון לא נכון של המצרכים במזווה ובמקרר, ופערי מידע לגבי אפשרויות השימוש היעיל בשאריות מזון. משפחה ממוצעת זורקת לפח מזון בשווי של 3,300 שקל בשנה!
לציון שבוע צמצום בזבוז המזון הלאומי בחרנו לתת דגש –
להתנהלות יעילה במטבח הביתי וסידרנו לכם שתי הרצאות מדליקות:
🥣🍽️🍲 יום שני | 15/3 | 20:30 ליה שומרון פינדר תשתף בעקרונות השיטה שלה לבישול בריא ומהיר לכל המשפחה – להרשמה
🥕🥬🍆 יום חמישי | 18/3 | 20:30 סדנת 'מצילים את החציל' מיוחדת של 'רובין פוד' לקראת חג הפסח איך להשתמש בחמץ לפני החג ומתכונים מיוחדים לשימוש במזון שנותר- להרשמה