טפנד סלק

חזרה לכל המתכונים טבעוני חן ויינשטיין- שפית מסעדת דוסה בר צנצנת בינונית 5 דקות קל שיתוף: מצרכים מצרכים: 1 סלק מאודה חתוך 10 זיתי קלמטה חצי צרור בזיליקום טרי 1/4 כוס שמן זית (יותר אם צריך) חופן אגוזי מלך אופן ההכנה במעבד מזון טוחנים את הסלק ,הזיתים ואגוזי המלך. מוסיפים את את עלי הבזיליקום ושמן […]

ממרח פסטו

חזרה לכל המתכונים טבעוני מאיה נוסבאום-תזונאית קלינית צנצנת בינונית 5 דקות קל שיתוף: מצרכים מצרכים: צרור גדול ונאה של עלי בזיליקום שטופים1/2 כוס שמן זית2 חופנים של אגוזי מלך טבעיים (לא קלויים)1-2 שיני שוםמלח אופן ההכנה שוטפים היטב את עלי הבזיליקום.אין צורך להפריד את עלי הבזיליקום מהגבעול. אפשר לטחון גם אותם כחלק מהפסטו. מכניסים את […]

פודינג צ'יה

חזרה לכל המתכונים מתוק בהכנה ביתית טבעוני תזונאיות תוכנית בתיאבון מנה אחת 5 דקות קל שיתוף: שיתוף ב facebook שיתוף ב whatsapp שיתוף ב linkedin שיתוף ב email שיתוף ב print מצרכים מצרכים: 3 כפות זרעי צ'יה 3/4 כוס תחליף חלב (כל סוג יכול להתאים: סויה/ שיבולת שועל/ שקדים…) ניתן להעלות/ להפחית מעט בכמות הנוזלים, […]

ממרח אגוזים

חזרה לכל המתכונים מתוק בהכנה ביתית טבעוני תמר כהן צדק- שפית מסעדת "קוצ'ינה הס 4", שופטת במשחקי השף 10 דקות קל שיתוף: מצרכים מצרכים: 300 גרם אגוזי לוז קלופים לא קלויים 100 גרם סוכר קנים חום 20 גרם קקאו קורט מלח אופן ההכנה מכניסים את כל המרכיבים למעבד המזון וטוחנים (לא להתפתות להוסיף מים או […]

פנקייק בננה

חזרה לכל המתכונים מתוק בהכנה ביתית טבעוני 15 פנקייקים בינוניים 15 דקות קל שיתוף: מצרכים מצרכים: 1 בננה גדולה ובשלה 1 1/4  כוסות קמח כוסמין 80% מלא 1 כוס חלב שקדים/סויה 1 כפית אבקת אפייה 1 כף שמן צמחי אופן ההכנה מעבירים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים לבלילה אחידה (אפשר גם לערבב היטב ללא בלנדר, […]

חומוס תוצרת בית

חזרה לכל המתכונים טבעוני חמודי אבולעפיה- שף מסעדת "דלידה" 5 דקות קל שיתוף: מצרכים מצרכים: 1 קופסת שימורים גרגירי חומוס טחינה מים אופן ההכנה מרתיחים את החומוס בסיר קטן בין 10 – 15 דקות. מסננים ומקררים את הגרגרים. טוחנים את הגרגירים עם 20 אחוז טחינה ומים.   טיפ ניתן להעביר לקערה ולהגיש עם כפית שמן […]

פיצפיתה

תשכחו את כל מה שחשבתם על פיצפיתה- המתכון הזה הוא מתכון מאוזן תזונתית ועשיר בסיבים שהילדים יכולים לאכול בכיף. חומרי הגלם טריים, במינונים נכונים וטעימים מאוד ובכמה דקות עבודה.

מקושקשת טופו

מקושקשת הטופו היא אלטרנטיבה לא מתפשרת למקושקשת הקלאסית. היא עשירה בחלבון מלא שמגיע מהסויה, עשירה בסידן ובעיקר מאוד מאוד טעימה. היא טעימה קרה וחמה ואפשר לאכול אותה בתוך, לצד או ללא לחם בכלל. מומלץ להגיש יחד עם ירקות.

חביתת כרובית

חביתת כרובית היא אופציה משודרגת לחביתה הרגילה שכולנו מכירים. תוספת הכרובית מייצרת מרקם מעניין ובנוסף לזה, מוסיפה לארוחת העשר שפע של מינרלים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום לצריכה היומית של הילדים